SEO placement of words

Posted on July 30, 2009. Filed under: IT, Uncategorized | Tags: , , |

Hur skall vi göra för att komma

på bra placeringar på

sökmotorerna?

Fortfarande ett mysterium för dom flesta. Jag tycker inte om att säga det men dom flesta hemsidor vi analyserar har inte dom fundamentala HTML egenskaperna (Titel, Nyckelord, beskrivning och länkar) rätt utförda på sina sidor. Detta gör att deras sidor ej blir riktigt indexerade utav dom spindlande sökmotorerna. Deras Titel är felaktigt utformad (repetera inte ert företagsnamn), för många nyckelord (skall vara 8-12 st) eller fel nyckelord. Beskrivningen av företaget är antingen dåligt optimerad gentemot sökorden eller dåligt skriven.

Ta till exempel Google idag som värderar allt innehåll på sidan och väger nyckelord/titel/beskrivning gentemot all funnen text på sidan. Denna informationen avvägs i en algoritm som ger varje nyckelord en “vikt”.
Var beredd på att investera i marknadsföringsresurser till er hemsida, det kommer att löna sig. Det kommer ut ca 5-10 000 nya hemsidor varje dag i veckan på internet, alla försöker att nå bra placeringar på sökmotorerna.
Vad finns det för “tumregler” när det gäller priser för sökmotoroptimering? Kostnaderna kan variera oerhört beroende på ert marknadssegment, storleken på hela er site, vilken konkurrens ni har, hur många sökord/fraser ni vill hittas med osv. Beräkna mellan 10-50 000 kronor för en grundläggande sökmotoroptimering av er site och en löpande avgift på runt 1-3000 kronor per månad för underhåll och registreringar (i USA kan man räkna med 10 ggr så höga belopp för samma tjänster). Dessa indikationer passar ganska bra på dom flesta företag idag som har en tydlig profilering av sina varor och tjänster med en normalstor website.
Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: